Kanaga 
Holistisch helen

Spirituele ontwikkeling

Tarot

Een spirituele benadering van het Tarot.

Het Tarot is een kaartspel dat veel wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de dolen op ons levenspad en de keuzemogelijkheden die daar op dit moment aanwezig zijn. Het verheldert de achtergronden die tot onze huidige ervaring hebben geleid en het geeft oplossingen aan om uit eventuele probleemsituaties te komen.

Hoewel het Tarot inzicht geeft in alle aspecten van het leven leer je in de Tarot Training vooral om de kaarten te "lezen" vanuit een spirituele invalshoek. Je leert de betekenis van getallen en hun invloed op de kaarten. Je maakt je vertrouwd met de symboliek en de interpretatie van iedere kaart en je leert verbanden te zien in de verschillende posities van de kaarten binnen een legging. Een onderdeel van dit leerproces is het ontwikkelen van je intuïtie om de kaarten op de juiste wijze te duiden.

Tarot training is een actieve training waarin je, in een ontspannen sfeer al doende leert en ervaring opdoet en je spelenderwijs tot Tarotist(e) ontwikkelt.

De cursus vindt plaats in Zandvoort op dinsdag- of woensdagavond. De cursus kost € 175,- (10 lessen, inclusief cursusboek).

Persoonlijke groei

Wat is persoonlijke groei? Is dat het maken van een mooie carrière? Of een succesvolle relatie?

Kanaga is van mening dat er meer is. Persoonlijker. Persoonlijke groei is het ontdekken van wie we werkelijk zijn. De kracht hiervan ervaren en vandaar uit die zaken in ons leven kunnen creëren die we belangrijk vinden.

Maar wie zijn we dan en hoe komen we daar achter. In ons leven maken we van alles mee. Op basis daarvan nemen we overtuigingen aan en bouwen we emoties op. Een overtuiging kan bv zijn dat het verstandig is om niet voor je mening uit te komen omdat deze toch niet gewaardeerd wordt. Overtuigingen ontstaat op het moment zelf en zijn verre van objectief. Toch beïnvloeden zij ons leven. Vaak bedoelt om ons te beschermen tegen gevaar van buiten. Deze overtuigingen en emoties gaan als een schil om onze werkelijk ik heen liggen. Helaas wordt het dan steeds lastiger om onbevangen onszelf te zijn (veel te eng of gevaarlijk). We gaan ons gedrag aanleren…

Als we weer intuïtief willen kunnen leven vanuit de kracht die we werkelijk zijn is het belangrijk om deze schillen aan te pakken en op te lossen. Het weer volledig vanuit onze eigen kracht kunnen leven kost veel minder energie, geeft vreugde en een gevoel van lekker in ons vel zitten. We kunnen dan de dingen creëren en beleven die we oorspronkelijk ook in dit leven van plan waren te creëren en beleven. We gaan dan weer bouwen aan wie we werkelijk zijn en beleven persoonlijke groei.

Spirituele opleidingen.

Kanaga biedt 2 cursus trajecten. Een gericht op Reiki en een spirituele benadering van Tarot.

Reiki is een veel beoefende vorm van energiewerk. Je leert energie door te geven via je handen. Na de cursus Reiki I kun je direct aan de slag.

Reiki I vindt plaats op beide dagen in een weekend en duurt van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Het kost € 120,- , inclusief lunch en een cursusboek.

Reiki II vindt plaats op beide dagen in een weekend, van 11.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Het kost € 220,- , inclusief de lunch.

De Tarot is een kaartspel, dat veel gebruikt wordt om inzicht te krijgen in het levenspad en de keuzemogelijkheden die op dat pad aanwezig zijn. Bij deze training leer je hoe de tarot inzichten geeft in je spirituele groeiproces. (zie Reiki)

De Tarot cursus vindt plaats in Zandvoort op dinsdag- of woensdagavond (20.15 tot 22.15). De cursus kost € 175,- (10 lessen, inclusief cursusboek)

Aanmelden voor de trainingen kan via mail op peter@kanaga.nl.

Reiki I en II

Reiki Cursus

Reiki is het Japanse begrip voor kosmische levenskracht. Strikt genomen benoemt Reiki de energie die overal aanwezig is en die alles wat leeft zijn levenskracht geeft.

Als je op deze energie bent afgestemd, kun je, als daar behoefte aan is, levenskracht toevoegen aan iedere vorm van leven. Zodoende is Reiki een prachtige natuurlijke geneeswijze. Daarnaast is het ook een krachtig hulpmiddel op ieders pad van groei, want de levenskracht werkt niet alleen in op ons fysieke lichaam maar ook op onze emotionele, mentale en spirituele niveaus. Het helpt ons om balans en harmonie te brengen in wie we werkelijk zijn en wie we denken te zijn.

Reiki als natuurlijke geneeswijze, is (her)ontdekt door een Boeddhistische monnik, Mikao Usuï. Hij leerde ons hoe je afgestemd kunt worden op de Reiki energie.

Inmiddels is Reiki een veel beoefende vorm van energiewerk. Het principe erachter is betrekkelijk eenvoudig. Stem je af op de energie en leer die, via jezelf, door te geven. Er is weinig theorie voor nodig. Na de cursus Reiki I kun je er meteen mee aan de slag.

Bij Reiki zijn kennisoverdracht, afstemming en vaardigheden onverdeeld in vier graden.

Bij Reiki I maak je, in een groep van 6 tot maximaal 9 personen, kennis met de geschiedenis van Reiki en met het gedachtegoed van Mikoa Usuï. Je wordt op de Reiki-energie afgestemd en je leert de handposities voor een lichaamsbehandeling bij jezelf en bij een ander. Ook komen de handposities voor een Chakra behandeling aan bod. En je leert jezelf en anderen energetisch in balans te brengen.

Reiki II is een verdieping en uitbreiding van wat je in de Reiki I cursus hebt geleerd. Je ontvangt een (diepere) afstemming en je leert onder andere een aantal mantra's en symbolen te gebruiken, die het mogelijk maken om Reiki energie op afstand te sturen.

Reiki III is een individuele stap en vindt niet meer in een groep plaats. Deze graad is een verdere verdieping in je groeiproces. Je ontvangt opnieuw een (nog diepere) afstemming en je krijgt de beschikking over het meestersymbool en de daarbij horende mantra. In feite beschik je nu over de kracht van een Reiki meester, zonder dat je de verantwoordelijkheden tot het geven van Reiki onderricht op je neemt. Nog meer dan bij de voorgaande graden is Reiki III vooral een geschenk aan jezelf.

Ook de Meestergraad is een individueel proces. Een Reiki meester heeft de behoeft om anderen in de Reiki leer in te wijden en hen op de Reiki-energie af te stemmen.

Reiki I vindt plaats op beide dagen in een weekend en duurt van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Het kost € 120,- , inclusief lunch en een cursusboek.

Reiki II vindt plaats op beide dagen in een weekend, van 11.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Het kost € 220,- , inclusief de lunch.

De cursussen vinden plaats in Haarlem.

 

Cursusleider is: Peter van Zalm. Peter is Reiki meester sinds 1992.