Kanaga 
Holistisch helen

Spirituele ontwikkeling

Persoonlijke groei

Geschreven door Ben Alink

Wat is persoonlijke groei? Is dat het maken van een mooie carrière? Of een succesvolle relatie?

Kanaga is van mening dat er meer is. Persoonlijker. Persoonlijke groei is het ontdekken van wie we werkelijk zijn. De kracht hiervan ervaren en vandaar uit die zaken in ons leven kunnen creëren die we belangrijk vinden.

Maar wie zijn we dan en hoe komen we daar achter. In ons leven maken we van alles mee. Op basis daarvan nemen we overtuigingen aan en bouwen we emoties op. Een overtuiging kan bv zijn dat het verstandig is om niet voor je mening uit te komen omdat deze toch niet gewaardeerd wordt. Overtuigingen ontstaat op het moment zelf en zijn verre van objectief. Toch beïnvloeden zij ons leven. Vaak bedoelt om ons te beschermen tegen gevaar van buiten. Deze overtuigingen en emoties gaan als een schil om onze werkelijk ik heen liggen. Helaas wordt het dan steeds lastiger om onbevangen onszelf te zijn (veel te eng of gevaarlijk). We gaan ons gedrag aanleren…

Als we weer intuïtief willen kunnen leven vanuit de kracht die we werkelijk zijn is het belangrijk om deze schillen aan te pakken en op te lossen. Het weer volledig vanuit onze eigen kracht kunnen leven kost veel minder energie, geeft vreugde en een gevoel van lekker in ons vel zitten. We kunnen dan de dingen creëren en beleven die we oorspronkelijk ook in dit leven van plan waren te creëren en beleven. We gaan dan weer bouwen aan wie we werkelijk zijn en beleven persoonlijke groei.

Spirituele opleidingen.

Kanaga biedt 2 cursus trajecten. Een gericht op Reiki en een spirituele benadering van Tarot.

Reiki is een veel beoefende vorm van energiewerk. Je leert energie door te geven via je handen. Na de cursus Reiki I kun je direct aan de slag.

Reiki I vindt plaats op beide dagen in een weekend en duurt van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Het kost € 120,- , inclusief lunch en een cursusboek.

Reiki II vindt plaats op beide dagen in een weekend, van 11.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Het kost € 220,- , inclusief de lunch.

De Tarot is een kaartspel, dat veel gebruikt wordt om inzicht te krijgen in het levenspad en de keuzemogelijkheden die op dat pad aanwezig zijn. Bij deze training leer je hoe de tarot inzichten geeft in je spirituele groeiproces. (zie Reiki)

De Tarot cursus vindt plaats in Zandvoort op dinsdag- of woensdagavond (20.15 tot 22.15). De cursus kost € 175,- (10 lessen, inclusief cursusboek)

Aanmelden voor de trainingen kan via mail op peter@kanaga.nl.